stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Kraja vozila; nedovoljeni prehodi meje

Piše: R.K.

Čas objave:
26.03.2024 08:07

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 218 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Trebnjem so zasegli moped kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, nasilja v družini, groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Našli ukradeno tovorno vozilo

Policisti so v dopoldanskih urah na Šegovi ulici v Novem mestu našli tovorno vozilo znamke TAM, ki je bilo med 23. 3. in 24. 3. ukradeno s parkirnega prostora na Topliški cesti. O najdbi so obvestili lastnika in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin tatvine.

Vlomi in tatvine

V Straži je med 23. 3. in 25. 3. nekdo vlomil v prostore podjetja in odtujil električno in ročno orodje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

Na Vinjem vrhu na območju Šmarjeških Toplic je v noči na 25. 3. neznanec z ograjenega pašnika odtujil ovco in ovna.

Na Šmarješki cesti v Novem mestu je med 23. 3. in 24. 3. nekdo vlomil v osebnim avtomobil in odtujil sončna očala in žetone za pranje vozil. Škode je za okoli 1.200 evrov.

Med 20. 3. in 25. 3. je v Spodnjih Dulah na območju PP Krško neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno v pritličju vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil električno ročno orodje. Z vlomom in tatvino je lastnike oškodoval za okoli 1.300 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Nekaj po 20. uri so policisti v Žabji vasi v Novem mestu kontrolirali voznika osebnega avtomobil Renault megane ukrajinskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 54-letni državljan Ukrajine prevaža štiri državljane Kitajske, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

V noči na 26. 3. so v Metliki ustavili osebni avtomobil BMW 530i poljskih registrskih oznak. 26-letni državljan Ukrajine in 37-letni sopotnik iz Ukrajine sta v avtomobilu prevažala tri državljane Turčije in dva državljana Afganistana.

Trem tihotapcem iz Ukrajine so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli avtomobila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopi v Slovenijo, še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Dobova, Rigonce, Jereslavec, Nova vas pri Mokricah, Trnje, Slovenska vas, Rakovec, Mostec) izsledili in prijeli 29 državljanov Afganistana, 19 državljanov Sirije, 14 državljanov Pakistana, 11 državljanov Turčije, sedem državljanov Nepala, sedem državljanov Bangladeša, sedem državljanov Kitajske, dva državljana Maroka in državljana Tunizije. Na območju PP Črnomelj (Žuniči, Marindol, Preloka) so prijeli 12 državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.