stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika

Krčan po drogi z blodnjami skočil v Savo

Piše: Pu NM

Čas objave:
27.08.2021 17:26

V Krškem je nekaj pred četrto zjutraj skočil v Savo, jo preplaval, nato pa se je v mestu Krško za njim izgubila vsaka sled.

Krški policisti, policisti vodnikov službenih psov, vodniki reševalnih psov ZRPS Dolenjska in gasilci PGE Krško so v četrtek ob pol deseti uri dopoldne zaključili iskalno akcijo 21-letnika iz območja Ljubljane. Slednji je v Krškem nekaj pred četrto zjutraj skočil v Savo, jo preplaval, nato pa se je v mestu Krško za njim izgubila vsaka sled.

Znanci, ki so bili z njim, so poklicali na številko 112, regijski center za obveščanje iz Brežice pa je o tem obvestil policiste, nakar je stekla koordinirana iskalna akcija. "Naj omenimo, da so bile nočno-jutranje temperature okoli deset stopinj celzija in je obstajala nevarnost podhladitve," pojasnjujejo na PU Novo mesto. 

Policisti so ga s pomočjo reševalnih psov iskali v Krškem in okolici, gasilci pa so s čolnom pregledovali reko Savo.

Po prvih ugotovitvah se je 21-letnik nahajal na zabavi in od sedaj še neznane osebe zaužil prepovedano drogo, zaradi katerih je dobil hude blodnje in preganjavico. Pobegnil je iz kraja zabave, skočil v reko, jo preplaval in nato hodil po mestu in se skrival pred »preganjalci«.

Ko so ga našli, je še vedno kazal vidne znake učinkov prepovedanih drog in bil v slabem psihičnem stanju, na kraj so poklicali zdravnika in reševalce. Po pregledu so ga odpeljali v brežiško bolnišnico in obvestili starše.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog so se v delo vključili tudi kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto.

Ukradli psa


V noči iz srede na četrtek so neznanci v Muhaberju vlomili v pesjak in ukradli psa pasme Brandlbrak. Pes je črne barve z užigi rjave barve. Novomeški policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja. Storilci so lastnikom povzročili za okoli 500 evrov škode.


Prijeli tujce in pomagače pri nezakonitem prehodu meje
V četrtek popoldne so v Ručetni vasi zaustavili osebni avtomobil in
kombinirano vozilo, slovenskih registrskih tablic, v katerih je bilo sedem
državljanov Bangladeša, ki so v Slovenijo prišli izven mejnih prehodov.
Državljana Slovenije, ki sta pomagala pri nezakonitem prehodu državne meje,
60-letno voznico avtomobila in 24-letnega voznika kombija, so pridržali,
postopek pa so prevzeli kriminalisti.

Sevniški policisti so v Loki pri Zidanem mostu zjutraj prijeli tri državljane Maroka, ki so državno mejo prestopili na nezakonit način, črnomaljski pa v Črnomlju štiri državljane Afganistana.
Postopki s tujci še niso zaključeni.

Poskušal ukrasti kolo
Iz Ragovske v Novem mestu so zvečer klicali policiste zaradi tatvine. Policisti so ugotovili, da je neznanec vstopil v odklenjeno garažo, iz avta vzel sončna očala, vredna okoli 200 evrov, nato pa vzel še kolo znamke Scott, vredno okoli tri tisoč evrov. Pri tem ga je zalotil lastnik, ki je bil hitrejši kot neznanec na kolesu, ga dohitel, mu vzel kolo, neznanec pa je pobegnil. Storilec je bil oblečen v kratke hlače in bel pulover s kapuco.