profimedia-0090086427 Svet24.si

Orjaški modro-sivi kiti so si opomogli

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Kronika Ribnica, Dobova

Kronika minulega vikenda

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.11.2016 15:31

Policisti poročajo o pestrem vikendu. Med drugim poročajo o ilegalnih prehodih.

Dogodki na območju policijske uprave med vikendom (od 18.11.2016 do 21.11.2016 zjutraj)

Na interventni številki policije 113 so policisti sprejeli 335 klicev, od katerih je bilo 131 takšnih, ki so zahtevali posredovanje. Zgodilo se je deset prometnih nesreč z materialno škodo in štiri z lažjimi poškodbami. Policisti so zaradi hujših cestnoprometnih prekrškov zasegli tri vozila, za dva voznika pa zaradi vožnje pod vplivom alkohola odredili pridržanje.

Mejne zadeve in tujci


V noči iz petka na soboto so brežiški policisti v naselju Ribnica prijeli domnevnega državljana Bangladeša, ki mu je bil popoldne na mejnem prehodu Obrežje že zavrnjen vstop v Slovenijo. Pridržali so ga do sobote popoldne, ko so ga po zaključenem postopku izročili hrvaškim policistom.

V soboto, okoli druge ure zjutraj, so v bližini Dobove prijeli državljana Maroka. V postopku so ugotovili, da je oddal vlogo za azil v Avstriji, ilegalno pa je poskušal priti tudi v Italijo. Po končanem postopku na policijski postaji Brežice so ga izročili hrvaškim policistom.

V nedeljo popoldne so na mejnem prehodu Slovenska vas na vstopu v državo kontrolirali državljana Francije, ki se je tja pripeljal z osebnim avtomobilom. V postopku mejne kontrole so policisti temeljito preverili tudi njegovo vozilo in v njem odkrili državljanko Brazilije brez potnega lista. Vozniku so zaradi pomoči pri izognitvi mejne kontrole pri prestopu državne meje izrekli globo 1.000 evrov (ki jo je tudi takoj plačal). Državljanki Brazilije so zaradi izognitve mejni kontroli izrekli globo 200 evrov in jo napotili nazaj na Hrvaško, da si na diplomatsko konzularnem predstavništvu uredi potovalne dokumente.


Vlomi in tatvine

Med vikendom je bilo prijavljenih deset različnih tatvin, sedem vlomov v hiše oziroma počitniške hiše in eno poškodovanje vozila.

V Selah pri Dobovi so policisti opravili ogled vloma v stanovanjsko hišo, kjer so neznanci izkoristili nekajdnevno odsotnosti lastnikov. Odnesli so nekaj denarja in zlatnine in naredili za nekaj tisoč evrov škode.

Podobne predmete so odnesli tudi na vlomu v Podhosti, na območju policijske postaje Dolenjske Toplice. Storilci so poskusili tudi v Hruševcu in Prevolah, a od dejanja odstopili (kljub temu pa lastnikom zaradi poškodovanih oken in vrat naredili za okoli tisoč evrov škode.

Novomeški policisti so z ogledom vikenda v Koglem, na območju Šmarjeških Toplic, ugotovili, da so storilci v zadnjem tednu z vlomom odnesli za okoli petsto evrov predmetov (ročke z bencinom, električno orodje…).