pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika

Lažje poškodovana voznica

Piše: R.K.

Čas objave:
29.07.2022 12:06

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 208 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Krškem so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlom

Med 24. 7. in 28. 7. je v Novem mestu nekdo vlomil v garažo stanovanjskega bloka in odtujil sef z orožjem in strelivom. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 8000 evrov. 

PROMETNA VARNOST

Lažje poškodovana voznica

Nekaj po 12. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Gorenji vasi, na cesti med Trebnjim in Žužemberkom. Policisti PP Trebnje so opravili ogled in ugotovili, da je 30-letna voznica osebnega avtomobila pripeljala iz smeri Dobrniča in zaradi vožnje po levi strani vozišča trčila v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 53-letna voznica. Poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. 

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa na Senovem ustavili voznika osebnega avtomobila VW golf. Med postopkom so ugotovili, da gre za 22-letnega kršitelja, ki je vozil avtomobil kljub prepovedi, saj mu je bilo vozniško dovoljenje zaradi kršitev odvzeto. Voznik je vozil neregistriran avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,27 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo 

Brežiški policisti so v noči na 29. 7. v Mihalovcu ustavili avtomobil slovenskih in danskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljana Sirije v vozilih prevažata sedem državljanov Iraka, ki so pred
tem nezakonito prestopili državno mejo. Državljanoma Sirije so odvzeli prostost in jima zasegli avtomobila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Loče, Mihalovec) izsledili in prijeli 15 državljanov Irana in državljana Burundija in na območju PP Novo mesto (Dolž) državljana Senegala. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.