volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Lažje poškodovana voznica mopeda

Piše: R.K.

Čas objave:
17.06.2021 09:47

Policisti PP Novo mesto so bili včeraj okoli 18.30 obveščeni o prometni nesreči na Lobetovi ulici. Opravili so ogled in ugotovili, da je 32-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad mopedom in padla po vozišču. Povzročiteljica se je v nesreči lažje poškodovala.

Na Vinjem vrhu na območju Šmarjeških Toplic je med 15. junijem in 16. junijem nekdo skozi odprto okno vstopil v počitniško hišo in odtujil suhomesnate izdelke in baterijski vrtalnik. Lastnika je oškodoval za 250 evrov.

Na območju Spodnje Libne (PP Krško) je med 15. junijem in 16. junijem neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.


Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Mihalovca (PP Brežice) izsledili in prijeli šest državljanov Bangladeša in na območju Žuničev (PP Črnomelj) 11 državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 73-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 230 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 18-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.