volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Zagreb

Med trupli prometne nesreče kradli meso

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.11.2016 10:46

Javno podjetje hrvaških avtocest za vzdrževanje in zaračunavanje cestnin (Hac Onc) je sprožilo postopek proti svojim delavcem, ki so prejšnji mesec odtujili meso in mesne izdelke s ceste po nesreči tovornjaka, v kateri sta umrli dve osebi. Na kršitev zakonov je opozoril tudi sindikat cestnih delavcev.

Uprava Hac Onc je napovedala, da bodo prihodnji teden sprejeli ukrepe proti odgovornim osebam. Obsodili so neprimerno obnašanje posameznikov.

"Veliko naših delavcev vsak dan skrbi za varnost uporabnikov avtocest, zaradi peščice zaposlenih pa se je zgodilo, da je celotno podjetje dobilo negativno stigmo," so iz podjetja sporočili za novičarski portal index.hr.
(simbolična fotografija)

Prav ta hrvaški portal je poročal, da so delavci Hac Onc s ceste pobirali pakete mesa in mesnih izdelkov po nesreči tovornjaka s hladilnikom, ki je trčil v steber nadvoza na zagrebški obvoznici. V nesreči tovornjaka romunskih registrskih oznak sta umrla voznik in sovoznik.


Index pri tem ni pozabil omeniti, da ima Hac večje težave od kraje mesa po nesreči. Spomnil je, da so iz podjetja odtujili milijarde kun, a so "vsi že pozabili" na vlogo nekdanjega premierja Iva Sanaderja in nekdanjega ministra za pomorstvo, promet in infrastrukturo Božidarja Kalmeta.

Predsednik sindikata cestnih delavcev Mijat Stanić je za portal dejal, da nekateri zaposleni na Hacu nimajo kaj jesti. S svojimi plačami "ne morejo zagotoviti" osnovnih življenjskih potreb, zato so "prisiljeni v takšne stvari".

Delavci Hac Onca imajo sicer med 5000 in 6000 kun (med 658 in 790 evrov) mesečne plače, kar je nad hrvaškim povprečjem. Za primerjavo: v trgovinah so povprečne plače trgovcev tudi dvakrat nižje, kot jih imajo delavci hrvaških avtocest.