IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Črnomelj

Meteorna voda ogrožala klet

Piše: Radio Krka/ReCO Novo mesto/STA

Čas objave:
23.06.2015 18:34

Meteorna voda je popoldne ogrožala klet stanovanjske hiše v ulici Kočevje, v občini Črnomelj. Gasilci PGD Črnomelj so očistili odtočne cevi in jašek ter s tem preprečili zalitje kletnih prostorov.

(Fotografija je simbolična)

Po podatkih Agencije RS za okolje se težišče intenzivnih padavin pomika proti jugozahodni, južni in osrednji Sloveniji. Pri tem na agenciji opozarjajo, da lahko ob izdatnih padavinah v prihodnjih urah hitro narastejo manjši vodotoki in hudourniki na teh območjih. Na izpostavljenih območjih pa so možna razlivanja.
Zvečer so v južni Sloveniji še možni močnejši nalivi. Ponoči pa bo dež slabel in do srede zjutraj povečini ponehal.


Obilno deževje, ki je danes zajelo Slovenijo, je za zdaj nevšečnosti povzročilo na Primorskem, Gorenjskem, v osrednji Sloveniji in na Štajerskem. Meteorna voda zaliva predvsem kleti, narasli so tudi vodotoki. Težišče padavin se bo do večera pomaknilo proti jugozahodni, južni in osrednji Sloveniji, do srede zjutraj pa naj bi dež povečini ponehal.

Na Primorskem je meteorna voda poplavila kleti 13 objektov v Tolminu, Zatolminu in Volčah. Kletni in pritlični prostori osmih objektov so bili poplavljeni tudi v Šempetru in Vrtojbi. Tam težave povzroča tudi veter, ki je podrl drevo, ki je padlo na osebno vozilo, parkirano na parkirišču šempetrske bolnišnice.


V Šempasu so morali gasilci s protipoplavnimi vrečami zaščititi najnižji del objekta osnovne šole Šempas, da so preprečili vdor meteorne vode. Težave na tem območju povzroča tudi močan veter.

Zaradi nanosa zemljine in peska na vozišče je do nadaljnjega za ves promet zaprta cesta na relaciji Kneža-Hum.

Na Gorenjskem in v osrednji Sloveniji meteorna voda težave povzroča v Lescah, Škofji Loki, Hotavljah, Radovljici in Žireh. V Medvodah je narasel potok ogrožal objekte, dokler niso gasilci namestili protipoplavne vreče in ga preusmerili nazaj v strugo.

Na Štajerskem je v Zrečah meteorna voda poplavila skladiščne prostore kmetijsko gozdarske zadruge, v Velenju pa je voda zaradi poškodovane strehe tekla v prostore osnovne šole na Kidričevi cesti. Ogrožala je tudi eno izmed stanovanjskih hiš v Velenju, dokler niso gasilci prekopali zasilen odvodni jarek in vodo preusmerili drugam.