pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika Novo mesto

Mladoletni mopedist in traktorist vozila vinjena

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
04.07.2019 11:36

Včeraj okoli 17.30 ure so bili policisti obveščeni o padcu motorista pri Velikem Orehku. Opravili so ogled in ugotovili, da je mladoletni voznik kolesa z motorjem zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom, padel in se poškodoval.

Mladoletnika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,30 miligramov alkohola, so oskrbeli v novomeški  bolnišnici. Policisti so zaradi izvedbe tehničnega pregleda zasegli moped, o kršitvah pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola tudi traktorist, ki je odpeljal s kraja nesreče

Nekaj pred 18. uro pa se je včeraj zgodila prometna nesreča v Štefanu pri Trebnjem. Voznik kmetijskega traktorja je zapeljal na cesto in odvzel prednost ter trčil v avtomobil, ki ga je iz smeri Trebnjega pravilno pripeljal 61-letni voznik. Voznika osebnega avtomobila so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli lažje poškodbe. Policisti so na podlagi opisa vozila izsledili 64-letnega povzročitelja, ki je po trčenju kraj nesreče zapustil. Med postopkom so ugotovili, da povzročitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, traktor pa ni registriran. Traktor so zasegli, zoper 64-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,38 miligramov alkohola, pa bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Vozniku začetniku zaradi kršitev odvzeli vozniško dovoljenje
Policisti PPP Novo mesto so med izvajanjem meritev hitrosti v naselju Gmajna, kjer velja omejitev hitrosti 50 km/h, vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost 86 km/h. Med postopkom so ugotovili, da gre za voznika začetnika, zato so mu vozniško dovoljenje odvzeli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost v naselju za več kot 30 do 50 km/h, kaznuje z globo 1000 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi devet kazenskih točk, kar za voznika začetnika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.