volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Močno vinjen pobegnil s kraja nesreče

Piše: R.K.

Čas objave:
23.03.2022 11:23

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 5 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 214 klicev.

Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v
Krškem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Močno opit pobegli povzročitelj nesreče

Nekaj pred 15. uro so bili policisti PPP Novo mesto obveščeni, da je na območju Slovenske vasi voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo ob stanovanjski hiši in pobegnil s kraja nesreče. Opravili so ogled in ugotovili, da je voznik trčil v ograjo in prometno signalizacijo, ki jo je prav tako poškodoval. Zbrali so obvestila in pobeglega voznika izsledili na domu. Zaradi močne opitosti in zdravstvenih težav so na kraj poklicali reševalce, ki so moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Odredili so strokovni pregled zaradi ugotavljanja psihofizičnega stanja in bodo po prejemu rezultatov zoper moškega zaradi kršitev uvedli hitri postopek.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Okoli 20.30 so policisti PP Šentjernej med kontrolo prometa v Dobruški vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da ima na vozilu nameščeni različni registrski tablici, ki sta ukradeni. 40-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,77 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi tatvine.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Policisti PP Krško so okoli 17. ure posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru na Kolodvorski ulici, kjer je pijan moški vpil nad žensko in jo žalil. 38-letni kršitelj ni upošteval ukazov policistov in je s kršitvijo nadaljeval, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršenja javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Drzna tatvina

Na dvorišče stanovanjske hiše na Stražnjem vrhu na območju PP Črnomelj so se okoli 11. ure pripeljali neznanci. S pretvezo, da si ogledujejo lokacije za postavitev drogov električne napeljave, so iz hiše zvabili oškodovanca. Eden izmed storilcev je v tem času vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar in dve pištoli. Okoliščine tatvine policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopila državno mejo

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Podgračenem izsledili in prijeli državljana Pakistana in državljana Afganistana. Policijski postopek s tujcem, ki sta nezakonito prestopila državno mejo, še ni zaključen.