stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Močno vinjen povzročil prometno nesrečo

Piše: R.K.

Čas objave:
20.03.2024 10:28

Policisti PU Novo mesto so včeraj obravnavali prometno nesrečo v Dolenjem Suhorju, v kateri je voznik izsiljeval prednost, trčil v drugo vozilo in pobegnil.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 197 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Krškem so zasegli avtomobil kršiteljici cestno prometnih predpisov, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Včeraj okoli 16.30 so bili policisti obveščeni, da naj bi v Dolenjem Suhorju pri Vinici voznik osebnega avtomobila Volkswagen golf zaradi izsiljevanja prednosti trčil v drugo vozilo in pobegnil s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so policisti PP Črnomelj kršitelja izsledili. Ugotovili so, da gre za 49-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus in ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 1,36 miligramov alkohola (2,8 g/kg). Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona o voznikih in Zakona o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določajo globo v višini 2.450 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 21 kazenskih točk.

Policisti so med kontrolo prometa na območju Velike Loke nekaj po 13. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A4. Med postopkom so ugotovili, da 69-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,30 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Med 17. 3. in 18. 3. je v Dolenjskih Toplicah nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil suhomesnate izdelke in steklenico z alkoholno pijačo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 100 evrov.

V Trebnjem je v noči na 20. 3. neznanec skozi vrata vlomil v prostore prodajalne. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Podgračeno, Dobova, Loče, Rigonce, Ponikve) izsledili in prijeli 16 državljanov Turčije, deset državljanov Sirije, devet državljanov Maroka, šest državljanov Rusije, tri državljane Iraka, dva državljana Afganistana in državljana Indije. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Marindol) so prijeli 20 državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.