stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Motoristka trčila v kolesarko

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
16.07.2018 13:06

Minulo soboto se je nekaj pred 18. uro zgodila prometna nesreča na cesti med Leskovcem in Drnovim, ki jo je povzročila 26-letna motoristka.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 160 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 597 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec lažje poškodoval in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih
predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in pridržali voznico, ki je vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 28-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi
iskanja pogrešane osebe, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST
V prometni nesreči poškodovani motoristka in kolesarka
Policisti so bili 14. 7. nekaj pred 18. uro obveščeni o prometni nesreči na cesti med Leskovcem in Drnovim. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 26-letna motoristka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v 40-letno kolesarko, ki je vozila v isti smeri in je ob prečkanju ceste ustavila na vozišču, da bi spustila mimo vozila, ki so vozila iz nasprotne smeri. V prometni nesreči se je motoristka hudo poškodovala in je bila odpeljana v UKC Ljubljana, lažje poškodovano kolesarko pa so oskrbeli v brežiški bolnišnici.

Povzročiteljica nesreče pod vplivom alkohola
14. 7. okoli 20.30 se je zgodila prometna nesreča na Otočcu. 42-letna voznica osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v brežino. Voznica se v nesreči ni poškodovala, policisti pa so ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imela 1,23 miligramov alkohola.
Odpeljali so jo v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nesrečo povzročil voznik štirikolesnika
Pri kraju Stranje na območju Krškega se je 14. 7. popoldne na gozdni cesti zgodila nesreča, v kateri se je poškodoval voznik štirikolesnika. Policisti so ugotovili, da je 19-letni voznik štirikolesnika zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in v ovinku trčil v avtomobil, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. Voznik štirikolesnika je po trčenju padel in se lažje poškodoval.

KRIMINALITETA
Vlomi in tatvine


V kraju Šentjurij na Dolenjskem je med 12. 7. in 13. 7. nekdo vlomil v tri
objekte. Iz kletnih prostorov zidanice je odtujil samokolnico in
akumulator, iz dveh objektov pa ni ničesar odtujil Škode je za okoli 800 evrov.

Z dvorišča gospodarskega objekta v Orehovici je v noči na 13. 7. nekdo odtujil kosilnico in tlačni čistilec.

V kraju Kukenberg na območju Policijske postaje Trebnje je neznanec med 25.
6. in 14. 7. z delovišča odtujil pnevmatsko kladivo delovnega stroja. Škode je za okoli 3000 evrov.

V okolici Škocjana je 14. 7. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar.

V Dolenjih Dolah je 14. 7. zvečer neznanec med odsotnostjo stanovalcev skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit.
Škode je za okoli 7000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med 13. 7. in 16. 7. pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Črnomelj izsledili in prijeli 31 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Devet tujcev je zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom, policijski postopki pa še niso zaključeni.