Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika Ljubljana

Na 'primorki' dve verižni trčenji

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
25.07.2016 11:26

Na primorski avtocesti v smeri proti morju sta se v zadnji uri zgodili dve verižni trčenji, so za STA potrdili na Policijski upravi Ljubljana. V enem od trčenj je nekaj udeležencev poškodovanih. Med Brezovico in cestninsko postajo Log sta bila zaprta prehitevalni in vozni pas v smeri Kopra. Zaradi 'firbcev' je nastal daljši zastoj, ki je segal vse do razcepa Kozarje in naprej na južno ljubljansko obvoznico.

Na Policijski upravi Ljubljana so bili danes okoli 9.45 ure obveščeni o prometni nesreči na primorski avtocesti v smeri proti Vrhniki. Policisti so ugotovili, da je do prvega naleta vozil prišlo približno 1 km pred Cestninsko postajo Log v smeri proti primorski. V nesreči je bilo udeleženih 6 osebnih vozil. Do nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji 4 voznikov osebnih vozil (1 drž. Avstrije in 3 drž. Slovenije). V nesreči so tri osebe (vsi drž. Slovenije) utrpeli lažje poškodbe. V nesreči je nastalo za okoli 20.000 evrov materialne škode. Vsem povzročiteljem so policisti izdali plačilne naloge.

Do drugega naleta vozil je nato prišlo še pri kraju Brezovica. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da gre dejansko za dve prometni nesreči z materialno škodo. V prvi nesreči so bila udeležena tri vozila. Vzrok za nesrečo je bila prav tako vožnja na prekratki varnostni razdalji drž. Nizozemske. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V drugi nesreči z materialno škodo sta bili udeleženi dve osebni vozili. Voznika (drž. Slovenije) pa nista potrebovala posredovanje policije (sta se dogovorila sama).