pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika

Na avtocesti je trčil v prikolico

Piše: R.K.

Čas objave:
25.07.2023 10:36

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 252 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval motorist, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali huje poškodovanega motorista . Policisti PP Krško so bili nekaj pred 19. uro včeraj obveščeni o padcu motorista na območju naselja Kalce - Naklo. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 17-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in se huje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o ugotovitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nekaj pred 1. uro ponoči se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh voznikov osebnih avtomobilov na avtocesti pri Mrtvicah. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 26-letni voznik iz Bosne in Hercegovine, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v prikolico, pripeto na avtomobil, ki ga je vozil 57-letni voznik iz Srbije. V nesreči se je lažje poškodoval potnik iz vozila 26-letnega voznika. Policisti so povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tatvino. Na Planini pri Raki so v noči na 24. 7. neznanci s pašnika odtujili štiri ovce in ovna.

Na področju javnega reda in miru pridržali kršitelja in mu zasegli zvočnike. Včeraj popoldne so policisti PP Novo mesto prejeli več obvestil občanov iz Muhabera o kršitvi javnega reda in miru. Neznanec naj bi javni red in mir motil s predvajanjem glasne glasbe. Policisti so se takoj odzvali in ugotovili, da gre za 18-letnika iz naselja Brezje. Zaradi kršenja javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in ga opozorili na posledice nadaljnjih kršitev. Okoli 21. ure je 18-letnik, ki je bil pod vplivom alkohola, ponovno predvajal glasno glasbo in se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov. Tokrat so mu zasegli zvočnike, s katerimi je predvajal glasbo, zoper njega uporabili prisilna sredstva, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti obravnavali nedovoljene prehode državne meje. Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Bizeljsko, Veliki Obrež, Mokrice, Bukožek, Vrhje) izsledili in prijeli 41 državljanov Afganistana, 35 državljanov Maroka, 34 državljanov Rusije, 24 državljanov Pakistana, 11 državljanov Nepala, sedem državljanov Indije, šest državljanov Sudana, štiri državljane Bangladeša, tri državljane Šrilanke, tri državljane Turčije, dva državljana Alžirije, državljana Senegala, državljana Somalije, državljana Kameruna, državljana Palestine in državljana Gambije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.