Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Kronika

Na bankomatu pozabila denar, vrnil ji ga je pošteni najditelj

Piše: R.K.

Čas objave:
18.03.2022 08:15

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 60nujnih primerih in na številko 113 prejeli 228 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nezakonitega lova, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Prijeli tatico in ji zasegli ukradene predmete

Policiste PP Novo mesto so 17. 3. okoli 8.30 poklicali na pomoč iz prodajalne v Novem mestu, kjer naj bi neznanka ukradla več artiklov in pobegnila s kraja. Na podlagi opisa vozila so 26-letno osumljenko izsledili in prijeli na območju Brezja. Zasegli so ji ukradene artikle in vrnili osebju prodajalne. Ovadili jo bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

Na dvorišču stanovanjske hiše v Velikem Gabru je v noči na 17. 3. neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil lovsko puško z daljnogledom in dve ročni svetilki. Lastnika je oškodoval za okoli 3100 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V kraju Trščina na območju PP Sevnica je med 15. 3. in 17. 3. nekdo s streh dveh počitniških hiš odtujil okoli 20 metrov bakrenih žlebov in cevi. Škode je za okoli 900 evrov.

Iz odklenjenega gospodarskega objekta na območju Slogonskega (PP Brežice) je v noči na 17. 3. nekdo odtujil motorno žago, kotno brusilko in laserski merilnik. Lastnika je oškodoval za okoli 1200 evrov.

Pošteni najditelj

Policiste PP Metlika je dopoldne občanka obvestila, da je na bankomatu v Metliki opravila dvig denarja in ga pozabila vzeti iz reže. Ko se je kasneje vrnila denarja ni bilo več. Kaj kmalu je na policijsko postajo poklical občan in povedal, da je na bankomatu našel denar. Pošteni najditelj je denar predal občanki.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopil državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rigonc izsledili in prijeli državljana Kosova. Policijski postopek s tujcem, ki je nezakonito prestopil državno mejo, še ni zaključen.