nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Ajdovščina

Na letalu je bilo "samo" 10.000 frankov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.07.2016 11:29

Policijska uprava (PU) Nova Gorica je danes zanikala poročanje medijev iz minulega tedna, da naj bi na letalu, ki je strmoglavilo na gozdnem območju nad Ajdovščino, našli kovček z več milijoni evrov. Kot so sporočili danes, so na kraju nesreče res našli gotovino, in sicer okoli 10.000 švicarskih frankov, ter različno dokumentacijo.

Iz dokumentacije je mogoče razbrati, da je bil 38-letni potnik na letalu pred nesrečo v Italiji domnevno oškodovan za večjo vsoto denarja. Novogoriški policisti v zvezi s tem intenzivno sodelujejo z italijanskimi in nemškimi varnostnimi organi, so še navedli na PU Nova Gorica.

Preiskava strmoglavljenja še poteka, so pojasnili na PU Nova Gorica. V letalu, ki je minuli četrtek zaradi slabega vremena in nizkih temperatur strmoglavilo v bližini vasi Predmeja v hribih nad Ajdovščino, so bili po dosedanjih ugotovitvah policije štirje nemški državljani.

Neuradno naj bi šlo za 38-letnega nemškega poslovneža Thomasa Wagnerja, njegovega poslovnega partnerja v družbi Unister, 39-letnega Oliverja Schillinga, 73-letnega pilota in 65-letnega bankirja.


Po dosedanjih ugotovitvah policije je šlo za let poslovne narave. Primorske novice v današnji izdaji navajajo, da sta se Wagner in Schilling v Benetkah najverjetneje sestala z morebitnimi investitorji v njuno računalniško podjetje Unister.

Primorske novice navajajo pisanje nemškega časopisa Der Spiegel, da je sodišče v Leipzigu sprožilo insolvenčne postopke in imenovalo prisilnega upravitelja za podjetje Unister, katerega lastnik je bil Wagner.

Identiteto štirih umrlih v strmoglavljenju letala bo sicer uradno potrdila sodna obdukcija, ki jo opravljajo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Kot so pojasnili na PU Nova Gorica, bodo identiteto četverice na inštitutu lahko potrdili, ko bodo prejeli biološke materiale svojcev domnevno pokojnih.