pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Novo mesto

Na Obrežju zasegli konopljo

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
17.11.2017 12:35

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 203 klice.

Policijsti Policijske uprave Novo mesto so obravnavali pet prometnih nesreč,  v  katerih  je  nastala  premoženjska škoda, posredovali so zaradi devetih  kršitev  javnega  reda  in  miru  na javnih krajih in v zasebnih prostorih, s  področja  kriminalitete  so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja   tuje   stvari,   ponarejanja   denarja,  vlomov  in tatvin, posredovali pa so tudi zaradi požarov.

KRIMINALITETA

Na Obrežju zasegli konopljo Na  Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 15. 11., na vstop v Slovenijo,  pripeljal  avtobus  hrvaških  registrskih  oznak.  Policisti so opravili mejno konotrolo in pregled avtobusa, ki je bil namenjen v Nemčijo. V  prtljažnem  delu so našli in zasegli potovalni kovček, v katerem je bilo več  paketov,  v  katerih  je  bilo  deset kilogramov prepovedane konoplje. Novomeški kriminalisti so vsem potnikom začasno omejili gibanje in opravili kriminalistično  tehnične  postopke.  Po zaključenih postopkih je avtobus s potniki    nadaljeval   pot.    Kriminalisti   nadaljujejo   s preiskavo, ugotavljanjem  lastništva  kovčka  in  drugih  okoliščin  kaznivega dejanja Neupravičene  proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za uporabo prepovedanih drog.

Ukradeno kolo vrnili lastnici

Minuli teden je oškodovanka policiste obvestila, da ji je nekdo iz kolesarnice stanovanjskega bloka na ulici Slavka Gruma odtujil kolo. Novomeški policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da moški iz Novega mesta ukradeno kolo prodaja preko spletnih strani. Osumljencu so kolo zasegli in ga vrnili oškodovanki. Moškega bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

Na  delovišču  na  Dvoru  je  v  noči  na 16. 11. nekdo vlomil v gradbiščni zabojnik  in  odtujil  udarno  kladivo,  motono žago, vrtalnik in teptalec. Podjetje, ki izvaja dela na gradbišču, ocenjuje škodo na okoli 5000 evrov.

V  Trebnjem  je  med  14. 11. in 16. 11. neznanec vlomil v novo nenaseljeno stanovanjsko  hišo in odtujil zunanjo in notranjo enoto toplotno črpalko in več kosov opreme. Lastnika je oškodoval za 15.000 evrov.

Na  Uršnih  selih  je  med  15.  11.  in 16. 11. nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjko  hišo  in  odtujil  zlat  nakit.  Lastnica je oškodovana za 300 evrov.

V  času  odsotnosti stanovalcev je 16. 11. popoldne v Mokronogu nekdo skozi okno  vlomil  v  stanovanjsko  hišo  in odtujil denar in nakit. Lastnike je oškodoval za 3000 evrov.