državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Kronika Ribnica

Na Ribniškem kradejo kot srake, tudi v župniščih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.07.2016 10:04

Pred petimi leti so zmikavti v župnišču Sodražica, ko jih je skušal pregnati, pretepli in zvezali tamkajšnjega župnika Franca Bizjaka. Vzeli so denar in zbežali. Takrat so bili dologoprstneži dejavni tudi na območju župnije Ribnica. Kot smo že poročali svoja nečedana dejanja ponavljajo tudi te dni.

V torek so nepridipravi vlomili v župnišče v Sodražici, kjer so povzročili za 800 evrov škode, včeraj pa v župnišče pri Sv. Gregorju, kjer je bilo škode za 300 evrov.

Poleg vlomov v župnišča so ribniški policisti v zadnjih dveh dneh v Velikih Laščah obravnavali poskus drzne tatvine v stanovanjski hiši. Storilci naj bi bili štirje moški temnejše polti, uporabljali pa naj bi osebni avtomobil Renault laguna bele barve. Včeraj pa sta do oškodovanca, ki je bil na domačiji za hlevom, pri Karlovici v občini Velike Lašče prišla zamaskirana neznanca in mu iz žepa ukradla denarnico z gotovino in dokumenti. Po kraji sta se odpeljala z neznanim vozilom, ki sta ga imela parkiranega v bližini.


Policisti so v zadnjem času prejeli več prijav kraje poljščin, zato vse občane opozarjajo na ustrezno samozaščitno ravnanje, oz. ko v okolici njiv opazite sumljive osebe in vozila, to sporočite na policijsko postajo Ribnica, na tel. številko: 01 837 21 10.