pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika

Na strehi pristal zaradi alkohola, predtem divjal po Brežicah

Piše: R.K.

Čas objave:
15.07.2021 13:43

Včeraj okoli 20. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Globokem. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Honda zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil voznika, ki je ob zavijanju desno zmanjšal hitrost.

z-avtomobilom-na-streho
Z avtomobilom na streho
PGE Krško

Voznik Honde in potnik v vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala, oskrbeli so ju v bolnišnici. Po prvih ugotovitvah je nesrečo povzročil 29-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa e imel 0,73 miligramov alkohola. Navedbe, da naj bi v času nesreče vozil njegov mladoletni sopotnik, ki je bil prav tako pod vplivom alkohola in nima vozniškega dovoljenja, pa policisti še preiskujejo. Ugotovljeno je bilo tudi, da je voznik Honde pred nesrečo z nevarno vožnjo v Brežicah ogrožal varnost drugih udeležencev v prometu in po mestnih ulicah, kjer je hitrost omejena na 30 km/h vozil s hitrostjo okoli 100 km/h. Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper nevarnega voznika na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

zapora-obrežje-drnovo
Zapora Obrežje Drnovo
PU NM

Previdno na avtocesti med Obrežjem in Drnovim
Zaradi del je na avtocesti med Obrežjem in Drnovim od 14. julija promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Postavljena je delovna zapora, najvišja dovoljena hitrost je 80 km/h. Policisti so od vzpostavitve zapore na tem odseku obravnavali že več prometnih nesreč, v katerih je bilo udeleženih 16 vozil. V nesrečah ni bi nihče poškodovan, nastala je le premoženjska škoda na vozilih. Ugotavljamo, da številni vozniki ne upoštevajo omejitev hitrosti, se nepravilno razvrščajo, pred zaporo menjavajo pasove in ne upoštevajo zadostne razdalje med vozili. Omenjene kršitve pomenijo večje tveganje za nastanek prometnih nesreč, obenem pa vplivajo na manjšo pretočnost prometa.

zapora-obrežje-drnovo
Zapora Obrežje Drnovo
PU NM


Vlom
V Trebnjem je nekdo skozi priprto okno vlomil v mobilni zabojnik in odtujil menjalni denar in pijačo. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

Poškodovanje tuje stvari
Na travniku v kraju Grm (PP Trebnje) je nekdo z neznanim ostrim predmetom prerezal folijo na 23 silažnih balah.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Sevnici izsledili in prijeli tri državljane Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 74-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 280 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitega prehoda državne meje.