franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Bangkok

Na Tajskem več mrtvih v poplavah

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
06.01.2017 14:12

Tajske oblasti so danes izdale opozorilo pred hudourniškimi poplavami na jugu države. Zaradi močnejših nalivov in poplav je življenje izgubilo že osem ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V devetih provincah na jugu Tajske že teden dni močno dežuje, kar je precej nenavadno za ta čas. Zaradi dežja in poplav je več tisoč turistov ujetih na otokih Samui in Phangan.

Do zdaj so poplave na jugu države prizadele že najmanj 120.000 gospodinjstev, ceste pa so se spremenile v reke, je sporočilo tajsko notranje ministrstvo.

Meteorološki urad je prebivalce in turiste opozoril pred možnostjo nalivov in hudourniških poplav.

O najhujših posledicah poplav poročajo iz tajske province Nakhon Si Thammarat, kjer je voda ponekod dosegla strehe hiš. Na območju je zaprto regionalno letališče, nekaj cest je neprevoznih, narasle vode so odnesle tudi železniške tire.

O težavah zaradi močnih padavin poročajo tudi iz Malezije, kjer je več kot 15.000 ljudi obtičalo v začasnih zatočiščih, več tisoč pa se jih je že vrnilo na poplavljene domove.

Nalivi na tem območju niso značilni za januar, običajno je od novembra do januarja tam suho in hladno. To so hkrati tudi meseci, ki veljajo za vrhunec turistične sezone.