franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Novo mesto, Brežice, Metlika

Namesto 70 je drvela kar 152 kilometrov na uro

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
08.03.2021 12:28

Brežiški policisti so v petek opravljali meritve hitrosti in nekaj po 13.30 v naselju Župelevec ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je vozila s hitrostjo 152 km/h. Na tem delu je hitrost s prometnim znakom omejena na 70 km/h, v bližini je šolska pot in avtobusno postajališče.

Zoper kršiteljico bodo na Okrajno sodišče v Brežicah podali obdolžilni predlog. Zakon o
pravilih cestnega prometa za tako prekoračitev hitrosti določa globo v višini 1200 evrov, kršitelju se izreče tudi 18 kazenskih točk. Prehiter je bil tudi voznik, ki so ga ustavili pri Bizeljskem, vozil je 126 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 36-km/h. 7. 3. so izven naselja Boršt, kjer je omejitev 90 km/h, vozniku osebnega avtomobila namerili 142 km/h. Zaradi kršitev so voznikoma izdali plačilne naloge.

Huje poškodovan pešec

Trebanjski policisti so bili v soboto nekaj po 9. uri obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru prodajalne v Mokronogu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 56-letni voznik osebnega avtomobila pri vožnji vzvratno trčil v 87-letnega pešca, ki je padel in se hudo poškodoval. Zoper povzročitelja nesreče bodo na pristojno tožilstvo podali
kazensko ovadbo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PPP Novo mesto so med kontrolo prometa v Golobinjeku ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da 53-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


Kršitelj napadel policiste
Policisti PP Novo mesto so včeraj nekaj po 19. uri posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru v okolici Novega mesta. 41-letni kršitelj je med postopkom napadel policiste in jih žalil. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega
dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

Poškodovanje tuje stvari

Na Topliški cesti je v noči na 5. 3. nekdo poškodoval teraso lokala in odtujil več miz in električne grelnike. Škode je za okoli 2500 evrov.

Vlomi in tatvine
Med 1. 3. in 6. 3. je na Otočcu neznanec s strehe objekta odtujil žlebove in povzročil za 500 evrov premoženjske škode.

V Dolnji Prekopi na območju PP Krško je v noči na soboto nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar, dve bančni kartici, dokumente in suhomesnate izdelke. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
Policisti PP Metlika so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Metlike ustavili Audi A5 in BMW italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljana Indije z urejenim statusom v Italiji v avtomobilu prevaža štiri državljane Indije in državljana Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Sprovajalcema so odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli osebna avtomobila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju za oba odredil pripor. Ostale tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Brežiški policisti so na območju Prilip izsledili in prijeli dva državljana Sirije in dva državljana Egipta, pri Ribnici pa dva državljana Afganistana. Policisti PP Črnomelj so v Balkovcih prijeli šest državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.