stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Napadel policiste

Piše: R.K.

Čas objave:
11.03.2022 12:29

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 220 klicev.

Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj hude telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Krškem okoli 15.30 ustavili voznika osebnega avtomobila Opel zafira. Med postopkom so ugotovili, da 22-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj so ga že trikrat obravnavali zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Tudi tokrat je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,40 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Kršitelj napadel policiste

Nekaj po 23. uri so policiste PP Črnomelj poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okolici Črnomlja, kjer naj bi pijan kršitelj nadlegoval družinske člane in jim grozil. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov. Nadaljeval je s kršitvami, v policiste metal različne predmete jih fizično napadel in jim grozil. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog in ga ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Med intervencijo sta bila dva policista lažje poškodovana, oskrbeli so ju v zdravstvenem domu.

Vlomi in tatvine

V Metliki je med 6. in 10. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode. 

V noči na 11. 3. je v Gotni vasi v Novem mestu neznanec vlomil v prodajalno in odtujil denar in tobačne izdelke. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev storilca in ugotavljanjem vseh okoliščin vloma.

V Družinski vasi na območju PP Novo mesto je v noči na 11. 3. nekdo skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil mobilni telefon. Okoliščine policisti še preiskujejo.