nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika

Napadli policiste

Piše: R.K.

Čas objave:
21.09.2023 09:27

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 98 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 291 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 24-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, nasilja v družini, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju kriminalitete so včeraj okoli 13.ure policisti bili obveščeni, da je na območju Dobruške vasi osumljenec poskušal preprečiti izvedbo zemeljskih del na zasebnem zemljišču. Pri tem je lastniku zemljišča zagrozil z orožjem. Lastnik zemljišča oziroma oškodovanec je grožnjo prijavil policiji. Po podani prijavi se je vrnil na kraj zaradi dokončanja zemeljskih del. V cilju zbiranja obvestil in preiskave prijavljenega kaznivega dejanja sta na kraj odšla tudi policista. Pri izvajanju policijskih nalog ju je večje število prebivalcev naselja napadlo in poskušalo preprečiti izvedbo policijskih nalog oziroma prijetje osumljenca. Dva občana sta policistki in policistu priskočila na pomoč, vendar so napadli tudi njiju. Na pomoč smo takoj napotili več policijskih patrulj, policisti so na kraju odvzeli prostost štirim osumljencem. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev enega izmed osumljencev, ki je s kraja pobegnil. Pri iskanju so sodelovali tudi policisti drugih policijskih postaj PU Novo mesto, kriminalisti, vodniki službenih psov, območje so pregledovali tudi s policijskim helikopterjem. Izsledili in prijeli so tudi petega osumljenca in ga prav tako pridržali. Vseh pet osumljencev je še vedno v pridržanju. Lažje poškodovane - oškodovanca, policistko in policista so reševalci oskrbeli, vsi so že v domači oskrbi. Policisti so med preiskavo našli in zasegli tudi zračno puško, s katero je osumljenec grozil.


Intenzivna kriminalistična preiskava še poteka kriminalisti ugotavljajo vse okoliščine, po zaključeni preiskavi pa bodo zoper pet osumljencev podali kazenske ovadbe.

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Novem mestu je v noči na 20. 9. nekdo vlomil v gradbiščni zabojnik in odtujil električne podaljške. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 550 evrov škode.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti obravnavali nedovoljene prehode državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Veliki Obrež, Brežice, Bukošek, Obrežje) izsledili in prijeli 112 državljanov Afganistana, 48 državljanov Maroka, 43 državljanov Pakistana, 18 državljanov Indije, 16 državljanov Sirije, tri državljane Burundija, državljana Nepala in državljana Alžirije in na območju PP Novo mesto (Dolnja Težka Voda) državljana Maroka. Policijski postopki s tujci še potekajo.