Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Nasilneži pretepali partnerke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.03.2013 11:52

Brežiški policisti so včeraj nekaj po 19. uri posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru v Brežicah. Pridržali so 51-letnega kršitelja, ki je pretepal svojo ženo.

51-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, se je sprl s partnerko in jo pretepal. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zoper kršitelja bodo ustrezno ukrepali.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 39 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi zgostitev prometa in ovir na vozišču.

V Šentjerneju nasilje med moškimi

Zaradi kršitev javnega reda in miru so nekaj po 22. uri posredovali tudi šentjernejski policisti. V naselju, v okolici Šentjerneja, se je prepiralo več moških, ki so bili pod vplivom alkohola in skušali fizično obračunavati med sabo. Po prihodu policistov se niso pomirili in niso upoštevali njihovih ukazov, zato so dvema kršiteljema odvzeli prostost in ju pridržali. 20-letnemu in 29-letnemu kršitelju so izdali plačilni nalog.

V Sevnici nasilje nad partnerko

Sevniški policisti so izrekli ukrep prepovedi približevanja 28-letnemu nasilnežu, zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtve. Nasilnež je nad svojo partnerko izvajal fizično in psihično nasilje, jo pretepel in hudo poškodoval. Policisti so še ugotovili, da moški že dalj časa izvaja nasilje nad žrtvijo, vendar ta v preteklosti ni poiskala pomoči. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlom v zidanico
V okolici Novega mesta je nekdo vlomil v zidanico in odtujil orodje. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 500 evrov.