palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Kronika Novo mesto

Nasilnežu prepoved približevanja žrtvi

Piše: PU NM

Čas objave:
07.12.2017 19:00

Krški policisti so bili obveščeni o nasilju v družini in ugotovili, da nasilnež že dlje časa izvaja nasilje nad ženo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 41 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 165 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave.

KRIMINALITETA
Nasilnežu prepoved približevanja žrtvi


Krški policisti so bili v večernih urah obveščeni o nasilju v družini. Zbrali so obvestila in ugotovili, da nasilnež že dlje časa izvaja nasilje nad ženo. Žrtev je žalil, ji grozil, da jo bo ubil in nad njo izvajal fizično nasilje. Policisti so žrtev zaščitili in nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Osumljenca bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Ukraden Hyundai accent
Med 30. 11. in 7. 12. je nekdo s parkirnega prostora na Seidlovi cesti v Novem mestu ukradel osebni avtomobil Hyundai accent, kovinsko sive barve, letnik 2001, registrskih številk NMZR-791.

Vlom
V kraju Mali Lipovec je pozno popoldne nekdo izkoristil krajšo odsotnost lastnikov in vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit, lastnika pa oškodoval za okoli 2000 evrov.