franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Našli govejo nogo

Piše: R.K.

Čas objave:
08.09.2022 07:45

Policisti na številki 113 so včeraj sprejeli 216 klicev, od tega je bilo 63 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

V zadnjih 24-tih urah so na območju policijske uprave Novo mesto prijeli 52-tujih državljanov, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo. Vsi so bili prijeti na območju Posavja (Bukošek, Podvinje, Dobova, Trnje, Obrežje, Rigonce, Jesenice na Dolenjskem), prihajajo pa iz Bangladeša, Indije, Pakistana, Afganistana, Kube, Konga in Burundije. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Zasegli konopljo

Sevniški policisti so dopoldne na Otavniku zasegli 135 sadik konoplje zaradi suma gojenja za pridelalo prepovedane droge. O zasegu so obvestili preiskovalno sodnico in državnega tožilca, nato pa bodo napisali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 1. odstavku 186. členu kazenskega zakonika.

Tatvine lesa

Popoldne so klicali policiste v Strelac, od koder je klical lastnik gozda, da je prepodil osebe, ki naj bi v avto (zopet) nalagali drva. Policisti so ugotovili, da so iz gozda v zadnjih dneh odpeljali vsaj dvajset dreves bukve in gabra, premera deset do dvajset centimetrov in mu naredili za okoli tristo evrov škode. Policisti iz Šentjerneja so vozilo in potnike nekaj minut kasneje izsledili v Dobruški vasi. Drv v avtomobilu ni bilo. Preiskava je v teku.

Tatvina iz traktorjev

Lastnik traktorja iz Črmošnjic je prijavil, da so mu iztočili nekaj dizelskega goriva ter ukradli poteznico, cepin, trikotnik in kardansko gred. Naredili so mu za približno petsto evrov škode.

Tatvina telefonskega kabla

V Črnomlju so dopoldne ugotovili vzrok motenj na telefonskih linijah zadnjih dni. Na relaciji Omota – Gradnik so neznanci iz drogov porezali približno tristo metrov telefonskega vodnika. V bližini je bilo opaziti tudi dim v gozdu, a se je izkazalo, da ne gre za kurjenje kablov, kar se običajno zgodi po takšnih tatvinah. Policisti nadaljujejo z aktivnostmi.

Poskus vloma v zidanico

V Ručetni vasi do v zadnjih dneh poskusili vlomiti v zidanico. V prostor niso prišli so pa lastnikom naredili za okoli tisoč evrov škode na vratih.

Našli ostanke govedi

V bližini naselja Dobruška vas so dopoldne našli že precej razkrojen del goveje noge. Opravili so ogled kraja zaradi suma, da bi lahko pripadala telici, ki so jo neznanci usmrtili konec avgusta na pašniku pri Dolnji Stari vasi.

O dogodku smo poročali 31.8.2022: Z nenavadnim primerom so se v Dolnji Stari vasi srečali policisti iz Šentjerneja. Tja jih je poklical ograjenega pašnika, ki je tam našel ubito telico. Na kraju je ostal trup z glavo, okončine pa so neznanci odnesli. Lastniku so naredili za okoli dva tisoč evrov škode.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo ter eno s hudimi poškodbami. Slednja se je zgodila dopoldne na relaciji Kronovo – Otočec, ko se med kolesarjenjem po kolesarski stezi snela veriga. 11-letni otrok je zaradi tega padel po tleh in si poškodoval roko. Mladi kolesar je uporabljal ustrezno kolesarsko čelado.

Policisti so v Črnomlju ustavili 67-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avto zasegli.