franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Našli topovsko granato

Piše: R.K.

Čas objave:
30.04.2021 06:22

Regijski center za obveščanje Novo mesto poroča o najdbi neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstvih in prometni nesreči.

Najdbe neekspodiranih minsko-eksplozivnih sredstev

Včeraj ob 8.26 je v naselju Vrh v občini Šentrupert občan našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko-Ljubljanske regije sta odstranila in na kraju uničila topovsko granato kalibra 37mm avstroogrske izdelave, ostanek iz prve svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe.

Nesreče v cestnem prometu

Včeraj  ob 11.01 sta v naselju Kanižarica v občini Črnomelj trčili dve osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter pomagali policistom pri zapori ceste. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so oskrbeli ponesrečeno osebo na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Dežurni delavec cestnega podjetja je postavil prometno signalizacijo. Obveščene so bile pristojne službe.


Ostale aktivnosti
Regijski center za obveščanje Novo mesto je včeraj za nujno medicinsko pomoč posredoval devet klicev, za nujno veterinarsko pomoč pa dva klica. Prejeli so dve obvestili o povoženih živalih o katerih so obvestili higienike. Gasilci so opravili dva prevoza pitne vode.