zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Novo mesto/Dobova

Natočil gorivo, pobegnil brez plačila

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.09.2016 11:14

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 131 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov.

Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Na Dobovi na vlaku odkrili dva Sirca, dva Libijca in Pakistanca
Policisti Postaje mejne policije Dobova so med kontrolo tovornega vlaka v enem izmed vagonov našli pet tujcev, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Vlak je pripeljal iz Srbije, tujci pa so se skrivali med deli osebnih avtomobilov. Policisti so dva državljana Sirije, dva državljana Libije in državljana Pakistana predali hrvaškim varnostnim organom.


Natočil gorivo in pobegnil brez plačila
Policisti so bili obveščeni, da je okoli 22. ure na bencinskem servisu pri Smedniku voznik osebnega avtomobila v rezervoar natočil gorivo in pobegnil brez plačila. Na podlagi opisa vozila in smeri bega so novomeški prometniki voznika izsledili in ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi znaki. Kršitelj sprva znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo, policisti so ga ustavili v okolici Novega mesta. Med postopkom so ugotovili, da 38-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Ugotovili so tudi, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel v litru izdihanega zraka 0,95 miligramov alkohola. Renault megane so mu zasegli, izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog. Za omenjene kršitve je določena globa v višini 4190 evrov.