stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Ne nasedajte goljufom in ne spuščajte neznancev v svoje domove!

Piše: R.K.

Čas objave:
16.02.2024 10:30

Na dvorišče stanovanjske hiše na območju PP Sevnica sta se včeraj v dopoldanskih urah pripeljala dva neznanca in se predstavljala kot delavca telekomunikacijskega podjetja. Eden je v pogovoru zamotil stanovalca in se skupaj z njim oddaljil od hiše, drugi pa je v tem času vstopil skozi odprta vrata, pregledal prostore in našel ter odtujil denar.

Oškodovanec je šele po njunem odhodu ugotovil, da je postal žrtev kaznivega dejanja. Okoliščine policisti še preverjajo in nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev storilcev.

Policisti opozarjajo: ne nasedajte goljufom in ne spuščajte neznancev v svoje domove!

Policisti opažajo, da so žrtve tovrstnih kaznivih dejanj predvsem starejši, tatvine pa so pogostejše dopoldne. Storilci žrtve zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih, telekomunikacijskih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno. Njihov glavni namen je, da žrtev zvabijo iz hiše in preusmerijo njeno pozornost, sostorilci pa v tem času vstopijo v hišo in izvršijo kaznivo dejanje. Oškodovanci največkrat šele po njihovem odhodu ali celo v naslednjih dneh ugotovijo, da so bili žrtev kaznivega dejanja.

Občanom zato policisti svetujejo, da so ob nenapovedanih obiskih neznancev še posebej pozorni. Tujcev naj ne vabijo v hiše in naj jih imajo ves čas pod nadzorom. Tudi če hišo zapustijo le za kratek čas ali zaradi dela na bližnjem vrtu, naj vrata zaklepajo in imajo ključ pri sebi. Ob pojavu sumljivih oseb naj bodo pozorni na njihov osebni opis, si zapišejo registrsko številko vozila in o tem takoj obvestijo policiste na številko 113.