pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika

Nedovoljeni prehodi meje

Piše: R.K.

Čas objave:
21.07.2023 08:29

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 256 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Na območju Sevnice so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali padec kolesarjev. Brežiški policisti so bili okoli 10. ure obveščeni o padcu kolesarjev v Vrhovski vasi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 69-letni kolesar zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel. Vanj je trčil 60-letni kolesar, ki je vozil za njim in prav tako padel. 60-letnik se je v nesreči lažje poškodoval.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali tatvino. V Malinah na območju PP Trebnje je v noči na 20. 7. nekdo z dvorišča
gospodarskega objekta odtujil cepilec za drva.


Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Okoli 10. ure so policisti na območju Brežic kontrolirali voznika osebnega avtomobila bosanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da
49-letni državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža tri državljane Iraka in dva državljana Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 49-letniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka in Turčije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Nova vas, Jesenice na Dolenjskem, Velike Malence) izsledili in prijeli 35 državljanov Afganistana, 31 državljanov Maroka, 16 državljanov Pakistana, 12 državljanov Sierra Leone, pet državljanov Šrilanke, tri državljane Alžirije, tri državljane Kameruna, tri državljane Irana, tri državljane Bangladeša, tri državljane Konga in po enega državljana Gvineje, Toga, Malija, Gane, Ugande, Nepala in Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.