franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika

Nesreča na Novem trgu v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
20.09.2023 09:32

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 80 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 229 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali Poškodovano voznico električnega skiroja

Nekaj po 15. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznice električnega skiroja in voznice osebnega avtomobila na Novem trgu v Novem mestu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 45-letna voznica osebnega avtomobila trčila v 47-letno voznico električnega skiroja, ki je padla in se lažje poškodovala. Okoliščine in odgovornost za prometno nesrečo policisti še preverjajo.


Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlome in tatvine

V naselju Šedem na območju PP Krško je v noči na 19. 9. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 400 evrov škode.

V Šmalčji vasi na območju PP Šentjernej je med 16. 9. in 19. 9. neznanec vlomil v ograjen skladiščni prostor podjetja in odtujil električne vodnike. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.  

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

V noči na 20. 9. so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika kombiniranega vozila znamke Mercedes nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 45-letni državljan Nemčije v vozilu prevaža 14 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Nemčije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Ribnica, Gabrje pri Dobovi) izsledili in prijeli 63 državljanov Afganistana, 27 državljanov Pakistana, 18 državljanov Maroka, deset državljanov Konga, osem državljanov Rusije, pet državljanov Sirije, pet državljanov Indije, štiri državljane Bangladeša, štiri državljane Gane, tri državljane Kameruna, tri državljane Šrilanke, dva državljana Irana in državljana Gambije. Policijski postopki s tujci še potekajo.