Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Novo mesto

Nesreča pri podiranju dreves

Piše: PU Novo mesto, R.P.

Čas objave:
12.10.2018 09:02

V okolici Semiča so včeraj popoldne podirali drevesa. 87-letnik je obžagoval vejo, na kateri je sedel 60-letnik, ki je pomagal pri podiranju in obžagovanju. Pri žaganju je list motorne žage odbilo od veje na nogo 60-letnika. Zaradi poškodbe je prišlo do močne krvavitve.

Prvo pomoč so na kraju zagotovili črnomaljski reševalci. Poškodovanega, ki je izgubil precej krvi, so odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je ostal na opazovanju. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili, zaščitne opreme za varno delo v gozdu pa nista uporabljala.

Delovna nesreča na Senovem
Na Senovem se je pri obdelovanju večjega kosa pločevine lažje poškodoval 34-letni delavec. Po prvih ugotovitvah ogleda je kos pločevine zdrsnil po delovnem pultu in mu padel na zapestje roke. Zdravniško pomoč je iskal sam. 

V dimniku so se vnele saje
Včeraj, okoli enajste ure dopoldne so gasilce in policiste napotili v Gorenje Selce, kjer naj bi prišlo do dimniškega požara. Na kraju so ugotovili, da so se vnele saje v dimniku a gasilcem ni bilo potrebno posredovati in premoženjska škoda ni nastala.


Nezakoniti prestopi meje
Od zadnjega poročanja so policisti na območju Črnomlja prijeli skupaj 28 tujcev, ki s državno mejo prestopili izven mejnih prehodov. V Suhorju pri Vinici so prijeli štirinajst državljanov Pakistana in šest državljanov Afganistana, v Nerajcu pa pet državljanov Afganistana in tri državljane Irana. Policijski postopki z njimi še niso zaključeni.