profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika

Neznanci napadli moškega z plinskim razpršilcem

Piše: R.K.

Čas objave:
27.06.2023 09:17

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 343 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Šentjerneju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nasilništva, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Voznik kombija lažje poškodovan

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili nekaj po 17. uri obveščeni o prometni nesreči v Suhorju pri Dolenjskih Toplicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 34-letni voznik kombija zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v kamnito ograjo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Tatvine

Med 23. 6. in 26. 6. je v Šentjoštu nekdo s travnika ob stanovanjski hiši odtujil kardan za balirko in lastnika oškodoval za 600 evrov. 


Z dvorišča objekta na Resslovi ulici v Novem mestu je nekaj po 13. uri nekdo odtujil električno gorsko kolo Specialized Levo.

Med 25. 6. in 26. 6. je z dvorišča stanovanjske hiše na Vinjem Vrhu v občini Šmarješke Toplice nekdo odtujil dva avtomobilska akumulatorja in tri kolesa z motorjem, znamke Yamaha Versity, znamke Malaguti in Tomos MC 80. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4.500 evrov.


JAVNI RED IN MIR

Prijeli nasilneža



Nekaj po 11. uri so policisti bili obveščeni, da naj bi na železniški postaji v Krškem dva neznanca s plinskim razpršilcem poškropila moškega, mu grozila in pobegnila. OKC je o dogodku takoj seznanil policiste na terenu in na podlagi opisa so pri Drnovem izsledili in ustavili avtomobil z 29-letnim in 17-letnim osumljencem iz Kerinovega Grma. Zasegli so jima plinska razpršilca in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. Zaradi kršitev jima bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.


MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Okoli 12.30 so policisti na območju Obrežja ustavljali voznika osebnega avtomobila Peugeot hrvaških registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo, potem pa avtomobil ustavil na odstavnem pasu in peš pobegnil. Policisti so 35-letnega moškega dohiteli in prijeli. Med postopkom so ugotovili, da je državljan Hrvaške v vozilu prevažal štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli 24 državljanov Bangladeša, 21 državljanov Pakistana, štiri državljane Rusije, tri državljane Afganistana, dva državljana Maroka, dva državljana Alžirije, dva državljana Iraka in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu

Okoli 13.30 so policisti bili obveščeni o nesreči pri delu na Leskovškovi cesti v Krškem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je do nesreče prišlo pri odstranjevanju kritine na nadstrešku objekta. 42-letni moški, ki je stal na nadstrešku, je stopil na eno izmed plošč, ki se je prelomila, moški pa je padel na betonska tla in se tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. Okoliščine policisti še preiskujejo, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo. O nesreči sta bili
obveščeni preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, ki sta se udeležili ogleda, prav tako je na kraj prišla pristojna inšpektorica Inšpektorata RS za delo.