zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Lafayette

Nov strelski pohod v ZDA

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.07.2015 07:37

V kinu v kraju Lafayette v ameriški zvezni državi Louisiana je v četrtek zvečer 58-letni moški začel streljati naokoli in pri tem ubil najmanj dve osebi ter ranil več drugih.

Na koncu si je sodil sam, je sporočila policija. Iz zvezne države Oklahoma poročajo, da naj bi dva najstniška brata do smrti zabodla svoja starša ter brata in sestro.

Do streljanja v Louisiani je prišlo skoraj tri leta po podobnem napadu v Aurori v zvezni državi Kolorado, ko je 27-letni James Holmes med premiero novega filma o Batmanu s streli ubil 12 ljudi in 70 ranil. Prav v času streljanja v Louisiani se je porota posvetovala o smrtni kazni za Holmesa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah policija je napad v Louisiani izvedel 58-letni belec. Ostalih podrobnosti niso sporočili.


Policija v kraju Broken Arrow v ameriški zvezni državi Oklahomi pa je v sredo pozno zvečer odgovorila na klic v sili in v hiši v premožni soseski odkrila pet trupel in ranjeno 13-letnico. Vse žrtve so imele vbodne rane. Policija sumi, da sta skoraj vso svojo družino do smrti zabodla 16 in 18 let stara brata.

Policisti so v hiši odkrili pet krvavih trupel in ranjeno dekle, nato pa v bližnjem gozdu našli fanta in ju odpeljali v zapor. Preiskava se nadaljuje, motiv za pokol pa uvodoma še ni bil znan.

Fanta naj bi ubila očeta in mater ter mlajša brata, stara 12 ter sedem let, in pet let staro sestro. Nepoškodovano sta pustila le dve leti staro sestrico.