stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Kronika Novo mesto

Novomeški policisti prijeli tatu, zasegli drogo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.01.2013 12:23

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 38 nujnih primerih. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala materialna škoda in v Krškem pridržali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola.

Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi povoženja divjadi, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

NOVOMEŠKI POLICISTI PRIJELI OSUMLJENCA

10. 1. okoli 15. ure je oškodovanka novomeške policiste obvestila o tatvini v lokalu v Novem mestu. Storilec naj bi ji iz torbice ukradel denarnico in pobegnil. Policisti so se takoj odzvali in na podlagi opisa mladoletnega storilca izsledili in prijeli. Zasegli so ukradeno denarnico in jo vrnili lastnici. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

ZASEGLI PREPOVEDANO DROGO

Novomeški policisti so pridobili odredbo sodišča in 10. 1. opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 22-letnega osumljenca. Med hišno preiskavo so našli in zasegli dva zavoja z neznano snovjo, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo, tehtnico in pripomočke za pakiranje. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

VLOMI IN TATVINE

V okolici Novega mesta je nekdo vlomil v zidanico in odtujil posodo z gorivom in jedilni pribor. Lastnico je oškodoval za okoli 400 evrov.

V okolici Trebnjega je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil več kosov oblačil, obutev, orodje in likalnik. Škode je za okoli 1800 evrov.

MLADOLETNIK VOZIL AVTOMOBIL

Krški policisti so 11. 1. nekaj po polnoči med kontrolo prometa v Drnovem ustavljali voznika osebnega avtomobila. Ta njihovih znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo. Policisti so zapeljali za kršiteljem in ga ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za mladoletnika in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,82 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in obvestili starše. Med postopkom in v prostorih za pridržanje se je kršitelj nedostojno in agresivno vedel in ni upošteval odredb policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva. Zakon o varstvu javnega reda in miru in Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določata globo v višini 2200 evrov.

POSKUS IZMIKA MEJNI KONTROLI

10. 1. dopoldan je na mejni prehod Obrežje, na vstop v Slovenijo, z osebnim avtomobilom BMW X6 švicarskih registrski tablic pripeljal 41-letni državljan Kosova. Pri opravljanju mejne kontrole so policisti v avtomobilu opazili osebo, ki se je skrila za sedežem in se skušala izogniti mejni kontroli. 20-letnemu državljanu Kosova so izdali plačilni nalog in ga po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom. Zaradi nudenja pomoči so izdali plačilni nalog tudi 41-letnemu vozniku.