Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Mribor, Celje

Oba pridržana že na prostosti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.04.2013 19:49

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada so zaključili s hišnimi preiskavami na območju Maribora in Celja ter odpravili pridržanje obema osebama, ki so jima odvzeli prostost.

Neuradno naj bi preiskovali celjsko družbo Klasje, pridržana pa naj bi bila lastnik podjetja, velenjski podjetnik Tomaž Ročnik in direktorica Klasja Dragica Murko.

V okviru hišnih preiskav je bila zasežena poslovna dokumentacija in nosilci elektronskih podatkov, v nadaljevanju preiskave pa zdaj sledita pregled in analiza zaseženih podatkov, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Kriminalisti so preiskovali več poslov prodaje premičnega in nepremičnega premoženja, pri katerih je po navedbah policije prišlo do domnevnega oškodovanja ene izmed večjih celjskih gospodarskih družb v višini več kot 11,5 milijona evrov in na drugi strani do pridobitve protipravne premoženjske koristi drugi gospodarski družbi z območja Celja v višini več kot 7,7 milijona evrov.

Skupni znesek premoženjske škode in premoženjske koristi tako znaša več kot 19 milijonov evrov, preiskava pa traja že več mesecev.

Po neuradnih informacijah naj bi se zadeva nanašala na celjsko Klasje v lasti velenjskega podjetnika Tomaža Ročnika, ki ima več podjetij, Klasje pa obvladuje preko Fraktal-consulting, in direktorico Klasja Dragico Murko. Ročnik je sicer brat nekdanje predsednice uprave Probanke Maribor Romane Pajenk.

Zagrožena kazen za obravnavana kazniva dejanja je od enega do osem let zapora.