stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika

Občanki postalo slabo, danes zagorel avto, še trikrat pa je zagorelo v naravi

Piše: R.K.

Čas objave:
13.02.2022 13:35

Včeraj je nekaj minut pred pol drugo popoldne v Podpeči pri Šentvidu v občini Šentjur občanko obšla nenadna slabost. Posredovali so reševalci Nujne medicinske pomoči z dežurnim zdravnikom, ki so obolelo osebo oskrbeli na kraju dogodka in jo s pomočjo gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Planina prenesli na najbližje primerno in varovano mesto, od koder jo je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor prepeljal na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor.

Danes okoli pol devete ure zjutraj pa je v Podlogu pod Bohorjem v občini Šentjur, gorelo osebno vozilo. Gasilci Prostovoljnih gasilskih društev Planina in Dobje so goreče vozilo pogasili, ob 14.53 uri pa je v ulici Pod Barončevim hribom v Novem mestu gorela suha trava. Gasilci Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto in Prostovoljnega gasilskega društva Šmihel pri Novem mestu so pogasili približno 100 kvadratnih metrov brežine.
Ob 14.53 je v naselju Žvabovo, občina Šentjernej, gorel pomivalni stroj v kuhinji lesenega stanovanjskega objekta. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šentjernej so pogasili stroj, omarice in lesene stenske obloge na površini okoli šest kvadratnih metrov, prezračili objekt, iznesli ožgane stvari iz objekta in ga pregledali s termovizijsko kamero. Obveščene so bile pristojne službe.
Ob 15.45 sta v naselju Griček pri Željnah, občina Kočevje, na rudniških sipinah goreli suha trava in podrast na površini približno 4000 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šalka vas. Ob 15.48 pa je ob Novomeški cesti v Kočevju gorela trava na površini okoli 1000 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kočevje.