stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Kronika Ribnica

Odgovornemu za poškodbe šestih mladih na kolesarski zaletni rampi pri Ribnici pogojna zaporna kazen

Piše: STA

Čas objave:
04.09.2023 13:40

Okrožno sodišče v Ljubljani je Primoža Tanka, ki je bil avgusta leta 2020 v času nesreče odgovoren za zaletno kolesarsko rampo, na kateri se je zaradi dotrajanosti huje poškodovalo šest mladih, obsodilo na leto in devet mesecev pogojne zaporne kazni. Tanko je krivdo za dejanje iz malomarnosti priznal, so v soboto poročale Slovenske novice.

Tanko je bil v času nesreče v Dolenjih Lazih v občini Ribnica predsednik Kolesarskega kluba Ribn'čan, ki upravljal s 7,5 metra visoko zaletno rampo, iz katere je 6. avgusta 2020 v globino padlo šest mladoletnikov, starih od 13 do 17 let.

Zaradi dotrajanosti objekta, ki je bil zgrajen za namen treningov gravitacijskega kolesarstva, se je takrat odlomila prečna greda, ki je podpirala podest rampe, navajajo Slovenske novice. Tožilstvo je Tanku očitalo, da je bila lesena konstrukcija že tako dotrajana, da ni več izpolnjevala osnovnih zahtev, kot so mehanska odpornost, stabilnost in varnost uporabe.

Tanko je priznal, da kot predsednik društva ni preprečil javne uporabe kolesarske zaletne rampe in poskrbel za njeno redno vzdrževanje, pojasnil pa je, da so mesec po dogodku rampo obnovili, še poroča časnil.