pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Novo mesto

Opit na sprednjem sedežu prevažal otroka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.06.2016 12:31

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj med Dobruško vasjo in Škocjanom obravnavali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, na prednjem sedežu pa je prevažal otroka, ki ni bil zavarovan z ustreznim zavarovalnim sistemom.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 150 klicev. Obravnavali so deveti prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave.

23-letnega mopedista ustavili zaradi vožnje pod vplivom alkohola
Med kontrolo prometa v Črnomlju so policisti včeraj dopoldne zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola ustavili 23-letnega mopedista. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,60 miligramov alkohola. Moped so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Opit prevažal otroka na sprednjem sedežu
Včeraj popoldne so na cesti med Dobruško vasjo in Škocjanom ustavili voznika osebnega avtomobila Peugeot 306. Voznik med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, na prednjem sedežu pa je prevažal otroka, ki ni bil zavarovan z ustreznim zadrževalnim sistemom. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog. Zaradi kršitve javnega reda in miru – nedostojnega vedenja, so mu izdali plačilni nalog.

Opitemu 52-letniku zasegli vozilo
V Boštanju so policisti včeraj okoli 19. ure zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus alkoholiziranosti 52-letnemu vozniku osebnega avtomobila. kršitelj, ki prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Audi A6 avant so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pridržali kršitelja
Na avtocestnem postajališču Zaloke so policisti zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus 46-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Na sodišče bodo zaradi vožnje pod vplivom alkohola zoper 46-letnega voznika napisali obdolžilni predlog. Izdali mu bodo tudi plačilni nalog zaradi neupoštevanja znakov policistov, ki so ga ustavljali.

Vlomi in tatvine
Med 18. 6. in 20. 6. je na parkirnem prostoru v Novem mestu neznanec vlomil v rezervoar za gorivo tovornega vozila. Iztočil in odtujil je okoli 300 litrov goriva.

Na Mirni je med 19. 6. in 20. 6. nekdo skozi vrata skladišča vlomil v gostinski lokal in odtujil štiri zaboje piva. Povzročil je za okoli 400 evrov škode.