Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika Novo mesto

Opiti povzročitelji nesreč

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.07.2016 11:24

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 171 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 505 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je udeleženec umrl, še dva sta bila hudo poškodovana in eden lažje, prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila. Posredovali so zaradi 57 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav.

HUDO POŠKODOVAN MOTORIST
Na lokalni cesti med Paho in Šmarješkimi Toplicami se je v soboto okoli 19. ure zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo poškodoval motorist. Policisti so ugotovili, da je 30-letni motorist zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad motorjem in padel po brežini. Hudo poškodovanega motorista so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

POVZROČITELJA PROMETNIH NESREČ POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti Policijske postaje Krško so bili v petek dopoldne obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru pred prodajalno v Krškem. Ugotovili so, da je 55-letni voznik tovornega vozila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v osebni avtomobil. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.


V Stranski vasi pri Novem mestu je v petek nekaj po 19. uri voznik neregistriranega štirikolesnika zaradi izsiljevanja prednosti trčil v osebni avtomobil. 35-letni povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,43 miligramov alkohola.

ČRNOMALJSKI POLICISTI PRIJELI OSUMLJENCA
Črnomaljski policisti so v petek v poznih večernih urah v okolici Semiča izsledili in prijeli 40-letnega osumljenca, ki je vlamljal v rezervoarje za gorivo na delovnih strojih. Storilcu so odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi poskusa tatvine ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

VLOMI
V okolici Dolenjskih Toplic je v petek dopoldne nekdo vlomil v dve stanovanjski hiši. Odtujil ni ničesar, povzročil je le škodo, ki je nastala ob vlomu.