IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Kronika Ljubljana

Opozorilo pred poplavljanjem vodotokov

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
13.07.2016 10:56

Na agenciji za okolje opozarjajo, da so od popoldneva možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo. Ob tem so možni hitri porasti hudourniških vodotokov. Posamezni vodotoki lahko večkrat porastejo in poplavijo na območju pogostih poplav, zlasti vodotoki s povirjem na Pohorju in ostali vodotoki v severovzhodni Sloveniji.

Ob povečanem dotoku iz sosednje Avstrije bo danes močneje porasla tudi reka Drava, ki se lahko v noči na četrtek razlije na izpostavljenih mestih ob strugi. V četrtek bo močneje porasla tudi reka Mura.

Po podatkih oddelka za hidrološko prognozo lahko popoldne in ponoči hitro in močno porastejo manjše reke in hudourniški vodotoki, sprva v severni polovici, pozneje pa tudi drugod po državi.

Dopoldne bo povečini sončno, le v severni polovici države bo več oblačnosti. Začele se bodo pojavljati krajevne plohe ali nevihte, ki bodo bolj verjetne v severni polovici Slovenije.

Popoldne se bodo krajevne padavine z nevihtami postopno razširile nad vso Slovenijo in se nadaljevale v noč. Pihal bo jugozahodni veter, proti večeru pa se bo veter na severovzhodu države že obračal v severnik.

Najvišje dnevne temperature bodo v severnih krajih od 22 do 26, drugod od 27 do 31 stopinj Celzija.

V četrtek bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Predvsem na Primorskem bodo dopoldne vmes tudi nevihte. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Proti večeru se bo na zahodu delno razjasnilo. Ohladilo se bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne od 17 do 21, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.