zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Rim

Osrednjo Italijo spet stresel potres

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.01.2017 11:36

Osrednjo Italijo je okoli 10.30 stresel potres z magnitudo 5,3, ki so ga čutili tudi v Rimu, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil italijanski inštitut za geofiziko in vulkanologijo. Območje sta kasneje stresla še dva potresna sunka z magnitudo okoli 5,5. Zaenkrat poročajo zgolj o gmotni škodi.

Žarišče prvega potresa je bilo devet kilometrov pod površjem Zemlje v bližini mesta Amatrice, ki je bilo v potresu avgusta lani najhuje prizadeto. Tam so se po dosedanjih informacijah porušile zgradbe, ki so bile poškodovane v avgustovskem potresu. O škodi poročajo tudi iz mesta Accmumoli. V Amatriceju in hudo prizadetem gorskem mestu Norcia je sicer pred potresom 36 ur neprestano snežilo.

Potrese so čutili v regijah Abruci, Lacij in Marke ter tudi v italijanski prestolnici, ki leži več kot 100 kilometrov od žarišča potresa, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V potresu, ki je osrednjo Italijo prizadel avgusta, je umrlo skoraj 300 ljudi, medtem ko jih je več deset tisoč ostalo brez strehe nad glavo. Območje pa sta oktobra stresla še dva močna potresa.