pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika

Padla z lestve in umrla

Piše: R.K.

Čas objave:
26.07.2022 11:47

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 59 nujnihprimerih in na številko 113 prejeli 190 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala kolesarka, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Hudo poškodovana kolesarka

Metliški policisti so bili nekaj po 15. uri obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala pri padcu s kolesom. Zbrali so obvestila, opravili ogled in po prvih ugotovitvah je 61-letna ženska med kolesarjenjem po sprehajalni poti med Krasincem in Podzemljem izgubila oblast nad kolesom, padla in se hudo poškodovala. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo. 

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

25. 7. ob 9. uri so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči z udeležbo tovornega vozila in osebnega avtomobila v Hrušici. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 45-letni voznik tovornega vozila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil 48-letne voznice. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,52 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Tatvine

V Mirni Peči je med 22. 7. in 25. 7. nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli sto litrov goriva.

Iz stanovanjskega bloka v Krškem je v noči na 25. 7. neznanec odtujil električno kolo S-bike.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Čatež ob Savi ) izsledili in prijeli dva državljana Tunizije in na območju PP Črnomelj (Draga pri Sinjem Vrhu) osem državljanov Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu

Brežiški policisti so bili nekaj pred 14. uro obveščeni o nesreči pri delu v Podgorju pri Pišecah. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 72-letna ženska barvala opaž na stanovanjski hiši in padla z lestve. Zaradi hudih poškodb je umrla na kraju nesreče. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.