cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Kronika

Parfume dal v torbo in odkorakal iz prodajalne

Piše: R.K.

Čas objave:
02.08.2023 10:15

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju kriminalitete so policisti prijeli tatu parfumov. Včeraj nekaj pred 19. uro so policisti prejeli obvestilo iz prodajalne v Novem mestu, kjer naj bi moški ukradel več parfumov in pobegnil iz prodajalne. Policisti PP Novo mesto so se takoj odzvali in pričeli z aktivnostmi za izsleditev osumljenca. Okoli 20. ure je policist na podlagi opisa opazil osebo podobno osumljencu, ki je prisedla v vozilo, ki je odpeljali proti Žabji vasi. Zapeljali so za njim in ga ustavili. 40-letnemu osumljencu so zasegli nahrbtnik s prirejenim prostorom, obdanim z aluminijasto folijo, tako da alarmna naprava ne zazna ukradenih predmetov. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

V noči na 1. 8. je na dvorišču stanovanjske hiše nekdo vlomil v osebni avtomobil. Iz predalnika je odtujil denarnico z gotovino, dokumenti in bančno kartico s PIN kodo ter opravil dvig gotovine na dveh bankomatih. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.000 evrov.

Med 31. 7. in 1. 8. je v Novem mestu neznanec vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 6.000 evrov škode.

Z dvorišča stanovanjske hiše v kraju Bedenj na območju PP Črnomelj je med 31. 7. in 1. 8. nekdo odtujil motorno kolo znamke Kawasaki KTX enduro 125 ccm, zelene barve.

Na območju Rigonc je v noči na 2. 8. nekdo vlomil v prodajalno, odtujil več artiklov in z osebnim avtomobilom pobegnil v smeri proti Hrvaški. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti obravnavali nedovoljeni prehodi državne meje Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Nova vas, Slovenska vas, Loče, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 51 državljanov Afganistana, 20 državljanov Rusije, 19 državljanov Pakistana, 12 državljanov Maroka, sedem državljanov Indije, šest državljanov Sirije, šest državljanov Mongolije, tri državljane Kitajske, dva državljana Bangladeša, državljana Kosova, državljana Burundija, državljana Kameruna, državljana Alžirije in državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.

Nesreča pri delu

Črnomaljski policisti so bili nekaj po 12. uri obveščeni o poškodovanem moškem na območju Gornjih Radencev. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 31-letni moški barval ostrešje počitniške hiše in padel z višine okoli štirih metrov. Huje poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli, s helikopterjem je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Okoliščine policisti še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.