pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Novo mesto

Pestra policijska noč

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.07.2016 11:54

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v zadnjih 24 imeli polne roke dela: intervenirali v 42 primerih, na številko 113 prejeli 140 klicev, obravnavali prometne nesreče, posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Obravnavali so tudi sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vloma in tatvin.

Metliški policisti so bili okoli 15.30 popoldan obveščeni o prometni nesreči v bližini Metlike. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 45-letni voznik motornega kolesa BMW GS 1150 vozil po glavni cesti iz smeri Metlike proti Novem mestu. V desnem ovinku je med prehitevanjem kombiniranega vozila zapeljal preko levega smernega vozišča ne peščeno bankino in nazaj na levo smerno vozišče, kjer je izgubil oblast nad motorjem in padel. Hudo poškodovanega motorista in hudo poškodovano 48-letno potnico na motorju so reševalci odpeljali v bolnišnico.

(Foto. Policija.si)

Popoldan so policiste Policijske postaje Krško poklicali na pomoč iz okolice Krškega, kjer naj bi moški pretepal ženo in otroka. Takoj so odšli na kraj, zbrali obvestila in ugotovili, da je pijan 51-letni nasilnež pretepal sina, hči in partnerko. Zaradi neupoštevanja ukazov so policisti zoper nasilneža uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Osumljencu so izrekli prepoved približevanja žrtvam, zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njihovo življenje, osebno varnost in svobodo. Zaradi nasilja v družini ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.


Med 8. in 11. 7. je v okolici Šentjerneja neznanec skozi vrata vlomil v gospodarski objekt, ter odtujil štiri pnevmatike in posodo z gorivom. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Neznanec je 11. 7. nekaj pred 13-uro na Topliški cesti v Novem mestu izkoristil nekajminutno odsotnost lastnika in iz odklenjenega tovornega vozila odtujil denarnico z gotovino, dokumenti in bančno kartico.