Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Pijan hodil po avtocesti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.03.2013 12:41

Po avtocesti pri Smedniku se je v soboto sprehajal očitno pijan moški. Gre za 57-letnega moškega, ki je omagal na zelenici. Policisti so posredovali tudi v novomeški zdravstveni ustanovi, kjer je moški pod vplivom drog razbijal inventar.

V soboto popoldan je voznik policiste obvestil, da po avtocesti pri Smedniku hodi očitno pijan moški. Novomeški prometniki so izsledili 57-letnega moškega, ki je omagal na zelenici med voznimi pasovi in ga predali reševalcem. Pešcu, ki je ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu so zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Pridržali kršitelja

Novomeški policisti so v noči na soboto posredovali v zdravstveni ustanovi v Novem mestu, kjer je kršitelj na urgentnem oddelku razbijal inventar, razgrajal in žalil osebje. 28-letnega moškega so reševalci pred tem pripeljali v bolnišnico iz Črnomlja zaradi prekomernega zaužitja prepovedanih drog. Agresivnega kršitelja so policisti obvladali z uporabo prisilnih sredstev in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.


Nasilje v družini


Črnomaljski policisti so bili minuli konec tedna obveščeni o nasilja v družini. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 24-letni nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad družinskimi člani. Osumljenec, ki je bil pod vplivom alkohola, je grozil staršema in sestri, v mamo metal inventar in grozil, da jih bo ubil. Pred prihodom policistov je odšel d kraja. Policisti so ga izsledili in mu izrekli prepoved približevanja žrtvam. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju prepovedi. Nasilneža bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.