1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika

Pijan nadlegoval varnostnika in goste lokala

Piše: R.K.

Čas objave:
16.03.2022 09:50

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 145 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja in tatvin. Posredovali so zaradi požara, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

V nesreči poškodovan potnik

Policisti PP Novo mesto so bili nekaj pred 19. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Otoški cesti. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 53-letna voznica osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzela prednost 31-letnemu vozniku. V nesreči se je lažje poškodoval otrok, ki je bil potnik na zadnjem sedežu v vozilu 31-letnega voznika. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Brežiške policiste so okoli 20.30 poklicali na pomoč iz gostinskega lokala na območju Čateža ob Savi, kjer naj bi pijan kršitelj nadlegoval goste in varnostnika. 53-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se, skrita med tovorom, poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rigonc izsledili in prijeli državljana Irana, dva državljana Afganistana in dva državljana Bangladeša, pri Ločah sedem državljanov Afganistana in dva državljana Bangladeša in v Novem mestu tri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.