Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Kronika

Pijan ni želel ustaviti policistom, ostal brez vozniške

Piše: R.K.

Čas objave:
10.12.2021 15:13

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 159 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Brežicah zasegli moped kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli.


Kršitelj pod vplivom alkohola
Policisti PP Novo mesto so okoli 23.30 na območju Žabje vasi ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. Med postopkom so ugotovili, da gre za 24-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poškodovan voznik osebnega avtomobila


Policisti PP Krško so bili nekaj po 23. uri obveščeni o prometni nesreči u udeležbo voznika osebnega avtomobila v Straži pri Raki. Opravili so ogled in ugotovili, da je 26-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Vlom
V noči na 9. 12. je v naselju Vrbovec na območju PP Trebnje nekdo vlomil v nedograjeno stanovanjsko hišo in odtujil tri steklenice z alkoholno pijačo.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu tovornega dela odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Po zaključenih postopkih so jih predali hrvaškim varnostnim organom.