franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Kronika Radovljica

Pijan vozil v napačno smer

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
02.02.2017 11:02

Policisti so danes ponoči na gorenjski avtocesti obravnavali pijanega voznika avtomobila, ki se je po avtocesti od Karavank proti Radovljici vozil v napačno smer. Da bi preprečili morebitno nesrečo, je policijska patrulja z vzporedno vožnjo ostale udeležence opozarjala na nevarnost. Voznika so policisti iz prometa uspešno izločili v Lescah.

Med ustavljanjem in izločanjem voznika so policisti zaradi varnosti zaprli vse priključke na avtocesto na omenjeni relaciji. Vse od Jesenic do Lesc pa je ena policijska patrulja v svoji pravilni smeri vožnje peljala tudi vzporedno z voznikom in njega ter ostale udeležence opozarjala na nevarnost.

Voznik je pri vožnji v napačno smer vozil po prehitevalnem pasu, kar je dojemal kot desno smerno vozišče, v napačno smer pa je zapeljal na Karavankah, kamor se je pripeljal, ker je v Podtaboru zgrešil izvoz za Tržič, ki je bil njegov pravi cilj, so ugotovili policisti.

Ko so policisti voznika v Lescah izločili iz prometa, je preizkus alkoholiziranosti pokazal približno dva promila alkohola. Policisti pa voznika obravnavajo zaradi suma kaznivega dejanja in proti njemu vodijo postopek.

Še enega zelo pijanega voznika so gorenjski policisti v sredo zvečer iz prometa izločili v Begunjah na Gorenjskem. Njemu je preizkus alkoholiziranosti pokazal celo krepko čez dva promila alkohola, so pojasnili na Policijski upravi Kranj.


Ob tem so ponovno opozorili, kako nevarna je vožnja pod vplivom alkohola tudi že pri bistveno nižjih stopnjah alkoholiziranosti. Zato svetujejo vožnjo z ničelno stopnjo alkohola in izogibanje situacijam, ki so v prometu kakorkoli nevarne.

Obe vožnji bi se lahko končali bistveno drugače, kot sta se. Predvsem vožnja v napačno smer po avtocesti, kjer so hitrosti visoke, bi se lahko končala s hudimi posledicami, je še opozoril predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos in dodal tudi nasvete, kako naj vozniki ravnajo ob pojavu vozila, ki vozi v napačno smer.

Vozniki naj se umaknejo s prehitevalnega in voznega pasu, če je možno na odstavni pas, vklopijo naj smernike in, če je mogoče voznika, ki pelje v napačno smer, opozorijo na nepravilnost. Izključijo naj se z avtoceste in ko je varno, naj takoj pokličejo na številko 113 ter prijavijo vožnjo v napačno smer. Vozniki naj tudi spremljajo prometno signalizacijo na portalih in semaforjih pred predori ter druge prometne informacije.