1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Kronika Maribor

Pijan voznik vozil v napačno smer

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
18.02.2017 15:11

Mariborski policisti so danes ponoči obravnavali pijanega 27-letnega voznika osebnega avtomobila, ki se je po avtocesti iz smeri Šentilja proti Mariboru vozil v napačno smer. Zaradi opozoril drugih udeležencev v prometu so nevarnega voznika policisti, tudi ob pomoči družbe Dars, uspeli zaustaviti v bližini izvoza Maribor Center v smeri Ljubljane.

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave (PU) Maribor, so policisti ob 3.15 na interventno telefonsko številko 113 prejeli obvestilo, da po avtocesti iz smeri Šentilja proti Mariboru po napačni strani avtoceste vozi neznani osebni avtomobil.

Policisti so se na klic nemudoma odzvali in se, kot je v takih primerih običajno, povezali z upravljavcem avtoceste, družbo Dars. Njihove avtocestne kamere so vozilo zaznale v predoru Vodole, na številko 113 pa so prejeli še dodatne klice o vožnji tega vozila v nasprotni smeri, proti Ljubljani.

Na podlagi vseh informacij so policisti lažje ugotovili, kje je takrat vozil nevarni voznik, in so ga že nekaj minut zatem uspeli ustaviti na avtocesti, nekoliko naprej od izvoza Maribor Center v smeri Ljubljane.

Policisti so ugotovili, da je za krmilom osebnega vozila sedel Mariborčan, ki bo v naslednjih dneh dopolnil 28 let. Elektronski indikator alkohola je pokazal natanko en miligram alkohola na liter izdihanega zraka, zaradi česar so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje in napovedali, da bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Na PU Maribor so v primeru nevarne vožnje, ki se je srečno končala za vse udeležence v prometu, pohvalili ustrezno ravnanje voznikov, ki so obveščali policiste o tem, kje se nahaja nevarni voznik.

"Pravilen odziv in ravnanje drugih udeležencev v prometu na avtocesti je ključno, da lahko policisti in upravljavec avtoceste ustavimo in iz prometa izločimo takega voznika, še preden pride do nesreče, in seveda, da na nevarnost še pravočasno opozorimo vse, ki se nahajajo na avtocesti ali se nanjo šele vključujejo," so še zapisali na PU Maribor.