zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Kronika

Pijan z ukradenim vozilom ter brez vozniškega dovoljenja

Piše: R.K.

Čas objave:
10.07.2023 10:56

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med minulim vikendom posredovali v 241 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 729 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 21 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 42-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, iskanja pogrešane osebe, požara, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali primer povzročitelja nesreče pod vplivom alkohola. Policisti PP Krško so bili minulo nedeljo okoli 18. ure obveščeni, da naj bi na Drnovem voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo ob stanovanjski hiši in odpeljal s kraja. Na podlagi opisa so policisti 29-letnega voznika izsledili in ustavili v Kerinovem Grmu. Med postopkom so ugotovili, da je kršitelj nesrečo povzročil z ukradenim avtomobilom VW golf, zato so mu vozilo zasegli. 29-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,01 miligramov alkohola. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil. O številnih kršitvah cestno prometnih predpisov bodo seznanili pristojno sodišče in na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Neprilagojena hitrost
8. 7. nekaj pred 16. uro je na območju Pokleka nad Blanco 20-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad avtomobilom, zapeljala s ceste in se prevrnila. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi neprilagojene hitrosti izdali plačilni nalog.

O prometni nesreči na regionalni cesti med Sevnico in Tržiščem so bili sevniški policisti obveščeni 9. 7. ob 8.30. Ugotovili so, da je 65-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drevo. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Na področju kriminalitete vlomov in tatvine so policisti obravnavali več primerov V Žužemberku je med 6. 7. in 7. 7. nekdo iz rezervoarjev tovornega vozila in delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 240 litrov goriva.

S parkirnega prostora na Ljubljanski cesti v Novem mestu je 7. 7. popoldne neznanec odtujil VW golf bele barve, registrskih oznak LJ 592-KZ. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi.

Na delovišču v Novem mestu je med 7. 7. in 8. 7. nekdo iz dveh premičnih semaforjev odtujil akumulatorja. Izvajalca del je oškodoval za 600 evrov.

Na parkirnem prostoru v naselju Gomila na območju PP Trebnje je v noči na 8. 7. nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice pod sedežem odtujil denar in bančne kartice, s katerimi je opravil dva dviga gotovine na bankomatih. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 1.300 evrov.

Med 7. 7. in 8. 7. je na Trški Gori v Novem mestu neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil kosilnico, motorno žago, okoli 130 litrov goriva in orodje. Z vlomom in tatvino je lastniku povzročil za okoli 2.500 evrov škode. Prav tako na Trški Gori je med 7. 7. in 8. 7. nekdo s strehe objekta odtujil okoli 15 metrov bakrenih žlebov in 12 metrov odtočnih cevi. Lastnico je oškodoval za 1.500 evrov.

S pašnika v Osrečju na območju PP Šentjernej je v noči na 8. 7. nekdo odtujil dve ovci.

V noči na 9. 7. je v Črnomlju neznanec vlomil v delavnico podjetja in odtujil večjo količino bakrenih izdelkov. Okoliščine policisti še
preiskujejo.

V Gorenji Brezovici na območju Šentjerneja je med 8. 7. in 9. 7. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in ročne ure. Lastnica ocenjuje, da je škode za okoli 2.000 evrov.

V kraju Rihpovec na območju PP Trebnje je v noči na 9. 7. neznanec vlomil v dva osebna avtomobila in odtujil denar iz treh denarnic, ki jih je našel v avtomobilih.



9. 7. je v kraju Vrh pri Ljubnu nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil nahrbtno kosilnico.

Na področju javnega reda in miru so policisti pridržali kršitelja. Policiste PP Novo mesto so bili 7. 7. popoldne obveščeni, da na Šegovi ulici v Novem mestu pijan moški krši javni red in mir. 58-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Zaradi kršitve javnega reda in miru v naselju Gazice so 7. 7. zvečer posredovali tudi brežiški policisti. Kršitelj, ki je bil pod vplivom
alkohola, ni upošteval opozoril in ukazov policistov in je nadaljeval s kršenjem javnega reda in miru, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Policiste PP Krško so 9. 7. v jutranjih urah poklicali na pomoč iz naselja Pleterje, kjer naj bi pijan moški na terasi gostinskega lokala razmetaval stole in goste spodbujal k pretepu. Policisti so 18-letnemu kršitelju, ki ni upošteval opozoril in ukazov, odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Na področju mejnih zadev in tujcev so policisti prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo
Policisti so med opravljanjem nalog na območju Čateža ob Savi 8. 7. okoli 14. ure kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ford mondeo avstrijskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet državljanov Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Prav tako na Čatežu ob Savi so 9. 7. ob 16.30 ustavili 48-letnega državljana Bolgarije, ki je v osebnem avtomobilu bolgarskih registrskih oznak prevažal deset državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanoma Romunije in Bolgarije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka in državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje. Policisti so med 7. 7. in 10. 7. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje,
Rigonce, Loče, Čatež ob Savi, Kapele, Mali Obrež, Brežice) izsledili in prijeli 85 državljanov Maroka, 47 državljanov Bangladeša, 35 državljanov Rusije, 29 državljanov Afganistana, 25 državljanov Pakistana, 21 državljanov Indije, devet državljanov Konga, osem državljanov Kitajske, sedem državljanov Nepala, šest državljanov Alžirije, šest državljanov Šrilanke, po dva državljana Egipta, Irana in Angole, državljana Malija in državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Nesreča pri delu v gozdu

Brežiški policisti so bili 9. 7. okoli 13.30 obveščeni o nesreči pri delu v gozdu v Bojsnem. Opravili so ogled in ugotovili, da je na 49-letnega moškega, ki je v gozdu podiral drevesa, padlo eno izmed dreves. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. Policisti okoliščine še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Požar

V noči na 9. 7. smo bili obveščeni o požaru gospodarskega objekta na Ratežu. Poškodovan ni bil nihče, požar so gasilci omejili in pogasili. Policisti in kriminalisti bodo opravili ogled požarišča in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vzroka za nastanek požara.